Krimi-Jimmi goes blogging

10 fantastiske krimier du kan læse i sommerferien!

Ferietid er krimitid! Nu er sommerferien lige om hjørnet og du overvejer måske hvad du skal bruge alle fridagene på. Skal du i haven og luge ukrudt? Skal du male soveværelset i en sart rosa farve? Eller skal du simpelt hen bruge timerne på at fordybe dig i nogle uhyggeligt gode krimier? Jeg skal helt sikkert det sidste. Og for at gøre din beslutning lettere vil jeg her anbefale dig 10 krimier, der med garanti hurtigt slår din tid ihjel!

På nedenstående liste over fremragende ferielæsestof – som er angivet i tilfældig rækkefølge – findes både krimier med den klassiske efterforsker, den hårdkogte detektiv og den skarpsindige amatørsnushane.

Flere af bøgerne er af ældre dato, men de holder stadig hundred procent og kan det der med at fastholde sin læser. Man kan simpelt hen ikke lægge dem fra sig! Der er både amerikanske krimier, svenske krimier, engelske klassikere og ikke mindst en håndfuld eksempler på gode danske krimier fra 1970’erne til 2000-årene. Til gengæld finder du ikke nogen af de banale, moderne samlebåndskrimier, der strømmer ud på markedet i disse år. Du kan ikke skelne den ene fra den anden.

Du finder heller ikke eksempler på de såkaldte femikrimier – dem orker jeg ikke at læse. Der kunne sagtens have været flere andre kandidater på listen. Den afdøde svenske krimiforfatter, Henning Mankell, har således også skrevet nogle glimrende bøger, der absolut kan anbefales. En del af bøgerne kan ikke fås længere hos boghandlerne, men prøv evt. antikvarboghandlerne. Jeg købte Torben Nielsen og Anders Bodelsen hos www.klarskovdahl.dk.

Du kan selvfølgelig også låne dem på biblioteket – men så skal de jo afleveres tilbage. Jeg kan dog altid bedst lide selv at eje gode bøger, for en god bog kan læses igen og igen. Og der kan jo altid stå en række gode krimier i sommerhuset ved siden af Morten Korch-bøgerne. Så værsgo! Nyd ferien i en god stol, med en varm kop kaffe og lad dig tryllebinde af mord og mysterier og se om du ikke kan løse gåderne før den kloge detektiv. Og hold dig ikke tilbage fra at anbefale dine yndlingskrimier til mig og alle de andre læsere.

1: Georges Simenon: Maigrets Vrede

2: Raymond Chandler: Den lange søvn

3: Agatha Christie: Katten i dueslaget

4: Philip Kerr: Et tysk rekviem

5: Georg Ursin: Chenlein og Scmidt

6: Mickey Spillane: Mike Hammer slå til

7: Dan Turell: Mord i mørket

8: Torben Nielsen: Nitten røde roser

9: Sjöwall & Wahlöö: Brandbilen som forsvandt

10: Anders Bodelsen: Tænk på et tal

God sommerferie!

Mvh KrimiJimmiSe oplægget til denne blog her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *