Oplæg til bloggen KrimiJimmi

Første punkt var en brainstorm. Her er de tanker jeg havde:

1: Jeg er helt blank …. Skal det være en virksomhed eller en privatperson. Det kan være samme firma, som også har nyhedsbrevet, men så vil der måske være for meget overlap i indholdet. Det kan også være en privatperson. Og hvad skal denne person så skrive om? Slægt? Historie? Biografier? Bøger generelt? Krimier? Film? Ost? Der er mange muligheder, men da Blog’en skal have noget passion, bliver jeg nødt til at holde mig indenfor områder, som jeg selv kan relatere til. Jeg har nu besluttet at det skal være en privatperson, der vil drive en blog omkring vedkommendes store passion. Det bliver nemlig en passioneret krimi-elsker, der gerne deler sine erfaringer med dig!

Hvor skal bloggen være?

Enten kan KrimiJimmi lave sit egen website i eget navn og have sin blog på den, lige som konkurrenterne Vildmedkrimi.dk og Krimihjerte.dk, eller KrimiJimmi kan vælge at have sin blog på et blogsite (f.eks. på blogspot.com / bloggen.com) ligesom andre bloggere gør det (Frk. Tines krimitanker). Det sidste er bedst hvis han bare vil bruge bloggen til at dele lidt erfaring, strøtanker om sin passion. Et fuldt website vil betyde at KrimJimmi skal mere kvalitet at byde ind med – ligesom nævnte Vildmedkrimi.dk, der både har interviews, anmeldelser, streaming og andre krimirelaterede ting.

Bogmagasinet Bog.dk har her en oversigt over krimiblogs.

Målgruppe

Der bliver læst og solgt rigtig mange krimier i Danmark. Uanset om man stort set aldrig læser eller er flittige læsere, så er det krimier, der læses flest af. Og det tidspunkt hvor der læses mest er selvfølgelig i ferierne. Så der er rigtig mange, der gerne vil have gode anbefalinger.

KrimiJimmi er selvfølgelig heller ikke alene om at blogge om krimier, så han må fokusere på f.eks. de ældre krimier, som ikke står forrest på hylderne i boghandelen.

Her er Kulturstyrelsens undersøgelse “Danmark læser. Segmenteringsstudie”, der viser at i de 3 såkaldte “ikke-læser”-segmenter er det stadig krimier, der er den mest læste genre.

Bloggeren KrimiJimmi beskriver hvem han er og hvad hans blog handler om:

2: Blog oplæg: Denne blog bliver skrevet af KrimiJimmi.
Jeg elsker krimier – både som bøger og som film, og vil gerne dele mine erfaringer med dig. Her vil jeg anbefaler bøger og film han har læst og set. Jeg er 38 år, single )-:, og arbejder på lageret i et reservedelsvirksomhed. Jeg bruger rigtig meget fritid på at læse – især krimier. Jeg kan absolut bedst lide ældre krimier af f.eks. Georges Simenons, Agatha Christie, Mickey Spillane og Raymond Chandler. Til gengæld er jeg ikke særlig vild med hverken Sara Blædel eller Jussi Adler-Olsen.

Eksempel på blog fra KrimiJimmi:

3:
Titel: Blog KrimiJimmy goes blogging!
Lix = 34

Læs selve bloggen “KrimiJimmi goes blogging” her.

Krimier er danskernes foretrukne læsning, og ferien er danskernes favorit læsetid